بلک فرایدی

نقشه چین برای بدست گرفتن دنیا با برند شیائومی: همه گجت‌ها را بساز!

به جای ساخت و فروش گوشی‌های همراه به صورت انحصاری، برند شیائومی می‌خواهد همه چیز بسازد. با مالتینا بلاگ همراه باشید تا با محصولات شیائومی بیشتر اشنا شوید و درصورت نیاز ان‌ها را از امارون خرید کنید.

شیائومی تبدیل به موفق ترین استارتاپ در جهان شده است. لیو ده، یکی از بنیان‌گذاران شرکت شیائومی در سال 2010، گفت: «ما متوجه شدیم که در چین مردم کم کم شروع به استفاده از گوشی‌های هوشمند به جای گوشی‌های تاشو کردند. با خودمان گفتیم،این می تواند شانس خوبی باشد.» بنابراین شیائومی گوشی های هوشمند خود را ساخت، با استفاده از تبلیغات اینترنتی کاربران را هیجان‌زده کرد و با قیمت خوبی گوشی‌های خود را فروخت. در سال 2014، این شرکت تبدیل به پنجمین شرکت تولیدکننده و فروشنده گوشی‌های هوشمند در جهان شد که ارزشی معادل 46 میلیارد دلار داشت.

این موفقیت تداوم پیدا نکرد. اکنون رقبای چینی شیائومی یعنی اوپو (Oppo) و ویوو (Vivo) فروشی بیشتر از شیائومی دارند. سهم شیائومی از بازار چین به اندازه یک سوم کاهش پیدا کرد. کاربران اکنون به فکر خرید گوشی هوشمند دوم یا سوم خود هستند و تمایل دارند برای امکانات بیشتر، پول بیشتری هم پرداخت کنند. با این قیمت متوسط گوشی‌های همراه در جهان کاهش پیدا کرد، به دلیل خرید پرچم‌دارانی چون هواوی P9 و اوپو R9 در چین، قیمت گوشی‌های هوشمند در این کشور افزایش چشم‌گیری پیدا کرد. شیائومی اکنون به اندازه قبل ارزش ندارد و با سوالی که قبلا شرکت‌هایی چون بلوبری و اپل با آن مواجه شده‌اند، مواجه شده است. «شما یک ایده خوب داشتید. الان چی؟»

شیائومی در جواب این سوال گوشی‌های هوشمندی تولید می‌کند که همه می‌خواهند داشته باشند و در بازارهایی فعالیت کند که هنوز اشباع نشده‌اند. شیائومی تصمیم گرفته است که علاوه بر تولید و فروش گوشی‌های هوشمند، هر چیزی که فکرش را بکنید را تولید می‌کند.

شیائومی همه چیز می‌شازد!

ترند گوشی‌های هوشمند

اولین موفقیت شیائومی به دلیل افزایش محبوبیت گوشی‌های هوشمند و درک کارکرد ای-کامرس بود. اکنون آقای ده اعتقاد دارد که موج دیگری در راه است. وی باور دارد که اینترنت اشیا از گوشی‌های هوشمند هم بزرگ‌تر خواهد بود. وی می گوید:« هر ابزاری که در زندگی روزمره استفاده می‌کنید، می تواند هوشمند شود.» شیائومی از سال 2013 وارد این عرصه شد و خیلی سریع فهمید که یک شرکت به تنهایی نمی‌تواند این بازار را در دست بگیرد. کاربران فقط یک گوشی‌ هوشمند دارند اما ممکن است صدها یا هزاران دستگاه به ان متصل باشند.

شیائومی به جای این که همه این دستگاه‌ها را بسازد، تصمیم گرفته به خرید برود. شیائومی بر 77 شرکت مختلف سرمایه‌گذاری کرد. این شرکت به ازای در اختیار قرار دادن طراحان، بازاریاب‌ها و بازارهای فروش، از هر کدام از این شرکت ها 10-20 درصد درآمد و حق استفاده از محصولاتشان تحت برند شیائومی را دریافت کرد. آقای ده می گوید که می‌خواهد با استفاده از سیستم شیائومی، این شرکت‌ها را ارتقا دهد. شیائومی با این استراتژی، 50 میلیون دستگاه مرتبط را فروخته است و 4 کمپانی زیر مجموعه شیائومی توانسته‌اند مرز فروش یک میلیارد دلاری را رد کنند. تصفیه‌کننده هوای Mi که محبوب‌ترین تصفیه‌کننده هوا در چین است، در یکی از استارت‌آپ‌های تحت نظارت شیائومی رشد کرد. شیائومی خود را موفق‌ترین سازنده سخت‌افزار در جهان می‌داند.

تاثیر این استراتژی چقدر است؟

این استراتژی در آینده شیائومی را به تنها شرکت در جهان تبدیل خواهد کرد که مجموعه کاملی از دستگاه‌های متصل شونده را ارائه می‌دهد که همگی توسط یک اپلیکیشن واحد به نام Mi Home قابل کنترل هستند. شیائومی می‌خواهد شرکت همه چیز باشد و با توجه به این که در نزدیکی شرکت‌های تولیدی بزرگ قرار دارد، می‌تواند به این امر دست پیدا کند. نیازی به انتظارهای چند هفته‌ای برای نتیجه تست پروتوتایپ‌ها نیست. نیازی به هزینه برای سفرهای پرخرج برای فرستادن طراحان و مهندسان به کشورهای دور نیست.

سخنگوی انگلیسی زبان برند شیائومی، هوگو بارا می‌گوید: «این یک مدل جدید است که تا به حال مثل آن را ندیده‌ام و به نظرم فقط برای یک شرکت چینی قابل اجرا است.» شیائومی تنها شرکتی نیست که این راه را در پیش گرفته است. LeEco، Huawei و Lenovo از جمله شرکت‌های دیگری هستند که فهمیده‌اند سریع‌تر و بهتر از شرکت‌های آمریکایی و اروپایی می‌توانند کارهای بیشتری انجام دهند.

ولی در نهایت همه چیز به گوشی‌های هوشمند بازمی‌گردد. آن‌ها مهم‌ترین دستگاه و محبوب‌ترین دستگاه مورد استفاده در زمین است. برای این که برند شیائومی و شرکت های مشابه بتوانند دستگاه‌های خود را به فروش برسانند، ابتدا باید گوشی‌های هوشمند زیادی بفروشند. دیگر کسی به دنبال بهترین گوشی ارزان در بازار نیست بلکه بهترین گوشی است که در بازار برنده می‌شود.

اهداف بلندپروازانه

حدودا دو و نیم سال پیش، لی جون (Lei Jun) به یک تیم کوچک از مهندسین گفت که روی یک گوشی جدید کار کنند. او به تیم هیچ مهلتی نداد اما به آن‌ها یک هدف داد: «یک گوشی هوشمند بدون لبه بسازید.» او چیزی می‌خواست که شبیه یک تکه شیشه باشد و حسی متفاوت از چیزهایی که در بازار ووجود دارند به کاربر بدهد. با توجه به این هدف بلندپروازانه، آقای جون تصور می‌کرد که دیگر شیائومی نیاز به اصلاحات متعدد نخواهد داشت.

ساخت این گوشی کار ساده ای نبود. تیم باید راهی پیدا می‌کرد که از بلندگو استفاده نکند و کاری کند که کیس گوشی صدا تولید کند. مهندسین تیم سنسور نزدیکی را برداشتند و از یک سنسور اولتراساند که حرکت دست را شناسایی می‌کرد، به جای ان استفاده کردند. ان ها دوربین جلو را از بالا به پایین انتقال دادند. تا اینجا ان‌ها صفحه‌ای داشتند که 93 درصد صفحه نمایش بود و این نزدیک‌ترین حدی بود که کسی تا به حال برای ساخت گوشی های هوشمند تمام صفحه، به ان دست یافته بود.

شیائومی نام این گوشی را Mi Mix گذاشت و تعدادی محدودی از آن را به عنوان کانسپت مدل فروخت. جالب است بدانید که تمام نسخه‌های ان در عرض 10 ثانیه فروش رفت.

بارا می گوید که این کار را زمانی انجام دادند که مشتری‌ها در خرید محصولات شیائومی تردید داشتند ما کاری کردیم که توجه ان‌ها دوباره به محصولات شیائومی معطوف شود.

مردم و کاربران اینترنت متوجه می‌شوند که چه زمانی یک شرکت حد فروش سال قبل خود را رد نکرده است.(2015) البته او پیام خود را با ذکر این موضوع که سال 2017 سال هوش مصنوعی، ارزهای اینترنتی و چیزهای بزرگ دیگر است، به پایان رساند و گفت که ماموریت شیائومی، «نوآوری برای همه» است.

برند چین

اولین محصول برند شیائومی که در آمریکا به فروش رفت، Mi Box، جعبه اندروید تلویزیون، بود.قبل از عرضه آن، شیائومی با همکاری 100 نفر از ساب ردیت‌های Android TV این محصول را تست کرد. این حرکت بسیار ریسکی بنظر می‌رسد ولی با شعار این شرکت کاملا همخوانی دارد. بارا می‌گوید: «نقشه کاری که ما انجام می‌دهیم ساده است. ما دنبال طرفداران دو اتیشه یک گجت می‌گردیم و بر ارتباط با آن‌ها تمرکز می کنیم.»

مثل شرکت‌های دیگری که به نقطه اشباع در بازار چین رسیده‌اند، شیائومی در حال حاضر تمرکز خود را بر هند قرار داده است. این کشور هم مانند چین در سال‌های گذشته بود: جمعیت بالا که هنوز با بقیه جهان متصل نشده‌اند. کسانی که با برنامه‌ریزی و محصول مناسب وارد بازار هند شوند به راحتی می توانند جای پای خود را محکم کنند. پس شیائومی Redmi Note 4‌ را در این کشور عرضه کرد. بارا اعلام کرده است که احتمالا فروش یک یا دو محصولی که در هند عرضه شده‌اند به اندازه فروش آن‌ها در چین هم برسد.

به دست گرفتن بازار جهانی

به دست گرفتن بقیه جهان به این سادگی‌ها نخواهد بود. به طور دقیق‌تر ایالات متحده آمریکا به عنوان مشکل برای شیائومی و شرکت‌های دیگر شناخته می‌شود. یکی از تحلیل‌گران گارتنر (Gartner)، تونگ نگیوین (Tuong Ngyuyen) می‌گوید که رد شدن از سد کانال های قدیمی، چالش بزرگی است. شیائومی در فروش انلاین گوشی‌های خود مهارت دارد اما مردم آمریکا اینگونه گوشی هوشمند نمی‌خرند و عرضه گوشی هوشمند در فروشگاه‌های AT&T کار ساده‌ای نیست. نگیوین می‌گوید که هواوی می‌تواند سخت بودن این مسئله را تایید کند. در آمریکای لاتین هم این اتفاق می‌افتد. وی ادامه می‌دهد که خرید گوشی از فروشگاه، جایی که می‌توان گوشی را در دست گرفت بسیار ساده‌تر از مشاهده آن از روی سایت است چون هزینه اینترنت در امریکای جنوبی بالا است.

یک مشکل دیگری هم که وجود دارد این است که مردم برندهای چینی را نواورانه یا لوکس نمی‌بینند. می‌گویند که جالب نیستند. با این وجود، پتانسیل رشد این شرکت آن قدر بالا است که شیائومی نمی خواهد فرصت را از دست بدهد. فرارسیدن زمان وجود ابزارها و وسایلی که بهم متصل هستند، به برند شیائومی کمک می‌کند. نگیوین می‌گوید: «من جعبه‌های بیشتری نیاز ندارم. کلی جعبه دارم که کارهای مختلفی انجام می دهند ولی جعبه‌هایی ندارم که توانایی کار کردن با هم را داشته باشند..»

همه می‌خواهند سیستمی را بسازند که همه چیز در زندگی را بهم متصل می‌کند. اگر یک شرکت وجود داشته باشد که هم این پلتفرم و هم وسایل‌های ان‌ را بسازد، تغییر بزرگی در جهان به وجود خواهد آمد و این اتفاق فقط زمانی ممکن می‌شود که این شرکت در چین باشد.

در ادامه با هم چند محصول از این برند چینی را بررسی می کنیم .

محصولات برند شیائومی‌

اسکوتر الکتریک M365

این اسکوتر سیستم ترمز دوگانه دارد و به راحتی در سه ثانیه جمع می‌شود! از ویژگی‌های منحصربفرد دیگر این اسکوتر برقی، می‌توان به وزن 12.5 کیلوگرمی آن و قابلیت اتصال به اپلیکیشن روی گوشی هوشمند اشاره کرد.

مشاهده و خرید  اسکوتر برند شیائومی

خودکار Original Mijia

محبوب‌ترین خودکار شیائومی Original Mijia است که با نوک 0.5 میلی متری‌اش، خط های نازک  روان می‌کشد. جوهر استفاده شده در این خودکار ژاپنی است و درون مخزن‌های شارژ جوهر، جوهر سوییسی وجود دارد.

مشاهده و خرید

خودکار برند شیائومی

کوله پشتی Xiaomi XYXX01RM Mi Casual

کوله های شیائومی در مدل‌های مختلفی عرضه می‌شوند که کاربران می‌توانند با توجه به نیاز خود یک مدل را انتخاب کنند. کوله پشتی Xiaomi XYXX01RM Mi Casual ضد اب است و از جنس پلی‌استر مقاوم است.

مشاهده و خرید

کوله پشتی برند شیائومی

کلام آخر

تکنولوژی در عصر حاضر به سرعت در حال پیشرفت است و شیائومی یکی از شرکت‌هایی است که سعی دارد خود را با این پیشرفت سازگار کند. در آینده شاهد این خواهیم بود که همه وسیله‌های مورد نیاز روزمره در زندگی انسان‌ها همگی به هم متصل هستند و احتمالا ساخته برند شیائومی هم باشند.
در صورتی که از این مطلب خوشتان آمده، آن را از طریق پلترفرم‌های مختلف با دوستان و اطرافیانتان به اشتراک بگذارید.

منابع:

Wired.com

c.mi.com