نوتبوک ها همان سیستمهای دسکتاپی قابل حملی هستند که اجازه میدهند افراد در هر مکان و زمانی به سیستم کامپیوتری خود دسترسی پیدا کنند. این نوع دستگاهها نه تنها انعطافپذیری بیشتری دارند، بلکه با وزن کمتر همیشه قابل حملتر از سیستمهای دسکتاپی هستند.
در حال حاضر برندهای مختلفی هستند که به تولید لپتاپ یا همان نوتبوک میپردازند. از جمله باید به ایسر، HP، دل و چندی دیگر اشاره کرد. برای خرید یک نوتبوک، عناصر متعددی دخیل میباشند و به شما کمک میکنند تا به لپتاپ ایدهآل خود دست پیدا کنید. هر لپتاپ نیز از قطعات مختلفی چون پردازنده، حافظه رم، گرافیک، صفحه نمایش و چندی دیگر تشکیل میشود. از این رو هنگام خرید باید به تمامی این موارد توجه شود تا به دیوایس موردنظر دست پیدا کرد.
برخی مایلند یک نوتبوک قدرتمند دسترسی پیدا کنند و در این صورت باید بودجه بالایی در نظر گرفت. برخیها تمایل دارند یک نوتبوک اقتصادی تهیه کنند و در این بین بودجه کمی باید تعیین شود. به هر حال تهیه لپتاپی ایدهآل باید براساس مواردی صورت گیرد و به سادگی خرید یک رایانه قابل حمل انجام نخواهد گرفت. در این میان ما قصد داریم شما را با 10 نکته برای خرید یک نوتبوک ایدهآل آشنا سازیم. نکاتی که امر خرید درست یک لپتاپ مناسب را آسان کرده و شما نیز به سرعت میتوانید مدل موردنظر را انتخاب کنید.
1-اندازه:
در این بخش بهترین لپتاپ وجود ندارد و تمامی گزینهها به بودجه و نیاز شما بستگی خواهد داشت. به طور کلی اندازهی یک لپتاپ با توجه به اندازهی صفحه نمایش آن تعیین میشود. به عنوان مثال یک لپتاپ با پنل 17 اینچی گزینهای ایدهآل برای کار و تجربهی بازیهای ویدئویی بوده و به لطف صفحه کلید بزرگتر تایپ با آن راحتتر خواهد بود. اما از طرفی دستگاه پیشرو نسبت به یک لپتاپ 13 اینچی بسیار بزرگتر بوده و وزن بیشتری دارد.
در هنگام خرید لپتاپ باید توجه داشته باشید که آیا میخواهید از آن بیشتر در بیرون از منزل استفاده کنید و یا اکثر کارهایتان در داخل خانه انجام میشود. اگر میخواهید از لپتاپ در داخل خانه استفاده کنید و آن را بر روی میز قرار دهید. خرید یک لپتاپ 13 اینچی اصلا مناسب نیست و یک لپتاپ 17 اینچی میتواند گزینهای مناسب به عنوان جایگزین کامپیوتر رومیزی باشد.
البته این نوع لپتاپ نیز به راحتی در کیف شما جای نخواهد گرفت و با داشتن وزنی نزدیک به 3 کیلوگرم می توان به عنوان یک بار سنگین تلقی شود. از طرفی لپتاپهای 15 اینچی برای کار در منزل نیز بسیار مناسب هستند و با داشتن وزنی نزدیک به 2 کیلوگرم و کمتر ، حمل و نقل آسانی نیز خواهند داشت. اما اگر به دنبال یک لپتاپ سبک هستید. لپتاپهای 11 الی 13 اینچی بهترین گزینه برای شما هستند.
2- رزولوشن صفحه نمایش:
اندازهی پنل همه چیز نیست و رزولوشن ارائه شده توسط آن از اهمیت بالایی برخوردار است. رزولوشن استاندارد 1366*768 پیکسل به طور کلی برای انجام بسیاری از کارها مناسب بوده و جزئیات مطلوبی را در اختیار کاربر قرار میدهد. از طرفی لپتاپهایی با صفحه نمایش کوچک و رزولوشن بالا شاید کمی نامناسب باشند. زیرا در این حالت سیستم لپتاپ مقیاس تصاویر نمایش داده شده جهت استفادهی کامل از تعداد پیکسل پنل را افزایش داده و بدین شکل اندازهی آیکون برنامهها و متون به شکل قابل توجهی کوچک میشوند.
یک لپتاپ 15 اینچی با رزولوشن 1920*1080 پیکسل در مقایسه با یک پنل HD فضای زیادی را جهت قرارگیری آیکون برنامهها در اختیار کاربر قرار نمیدهد و از این لحاظ تفاوتی با پنل HD نخواهد داشت. اما به لطف استفاده از رزولوشن بالاتر ، جزئیات و وضوح متن و دیگر محتواها بسیار بهتر می باشد. به منظور انتخاب رزولوشن مورد نیاز خود بهتر است به فروشگاه مراجعه و با چندین لپتاپ کار کنید. تا بتوانید مورد دلخواه را پیدا نمایید.
3- فرم لپتاپ:
اکثر لپتاپها از یک فرم سنتی و با کیفیت استفاده میکنند. به طوری که بسیاری از آنها یک صفحه نمایش ، یک کیبورد عالی و یک پد لمسی دارند. اما در این میان برخی از لپتاپها تفاوتهایی خواهند داشت.
برخی از لپتاپها شک سنتی خود را حفظ کرده و از طرفی مجهز به یک صفحهنمایش لمسی میشوند. ویژگی جالبی که میتواند برای کارهایی نظیر نقاشی و ساخت موسیقی مفید واقع شود. برخی دیگر از لپتاپها نیز از صفحه نمایشهایی لمسی با قابلیت چرخش بهره میبرند. در این حالت کیبورد لپتاپ پنهان شده و دستگاه شبیه به یک تبلت بزرگ نشان داده میشود. بعضی از لپتاپهای دو برند Microsoft و Asus نیز با قابلیت جداسازی کامل صفحه نمایش از کیبورد به بازار عرضه شدهاند. در این حالت با حذف وزن کیبورد ، کار با پنل لمسی نیز به راحتی دنبال میشود.
اگر کار شما به گونهای است که به یک لپتاپ همراه با صفحهنمایش لمسی نیاز دارید. پس خرید این نوع از لپتاپ به شما پیشنهاد میشود اما باید بدانید که قیمت لپتاپهای پیشرو نسبت به لپتاپهای استاندارد بالاتر خواهد بود. از طرفی اگر به پنل لمسی با قابلیت چرخش و یا جداسازی کامل نیاز ندارید. پس یک لپتاپ استاندارد میتواند گزینهای عالی برای خرید باشد.
4- صفحه کلید:
با توجه به اندازهی فیزیکی محدود لپتاپها ، صفحه کلید دستگاه پیشرو از تنوع بالاتری برخوردار است. به عنوان مثال ، صفحه کلید عددی تنها در لپتاپهای بزرگ و خاص مورد استفاده قرار میگیرد. صفحه کلید بسیاری از لپتاپها دارای 4 کلید جهتی (ArrowKeys) میباشد. از طرفی تنها تعدادی از لپتاپها از کلیدهای فیزیکی Home ، End ، Page UP و Page Down استفاده میکنند و اگر لپتاپ انتخابی شما فاقد این چهار کلید است باید از کلید Fn برای دسترسی به آنها استفاده کنید.
به طور کلی اگر کار شما اکثرا با خواندن و ویرایش متن در ارتباط است. کیبوردی را انتخاب کنید که کلیدهای مذکور را داشته باشد. از طرفی کیفیت ساخت صفحه کلید لپتاپ نیز بسیار مهم است. برخی از کیبوردها دارای انعطافپذیری افتضاحی هستند و در هنگام کار شما را عصبی میکنند. البته شما میتوانید برای لپتاپ خود یک صفحه کلید مجزا خریداری کنید. که این مورد نیز یک هزینهی اضافی به دنبال دارد. در هنگام خرید لپتاپ مورد نظر به نظرات دیگر کاربران در رابطه با صفحه کلید آن توجه داشته باشید.
5- تاچ پد:
تاچ پد ابزار ارتباطی شما با لپتاپ بوده و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. متاسفانه تاچ پد استفاده شده در بسیاری از لپتاپها عملکرد بدی دارند. و دلیل اصلی این عملکرد بد پنهان شدن کلیک سمت راست و چپ آن در زیر تاچ پد است. موضوعی که در تجربهی کاری شما بسیار تاثیر داشته و گاها اعصاب خوردکن خواهد بود.
بعضی از تاچ پدها به شکلی دقیق حرکات انگشت شما را شناسایی نمیکنند و گاها برای استفاده از کلیک سمت چپ و یا راست آنها باید انگشت خود را کمی بیشتر از حد معمول فشار دهید. از طرفی بسیاری از تاچ پدهای امروزی از فرمانهای چند لمسی پشتیبانی میکنند. البته کارکرد این فرمانها میتواند با توجه به برند لپتاپ متغیر باشد. لپتاپ های امروزی مجهز به تاچ پدهایی پیشرفته هستند که توسط برند Microsoft مورد تایید شدهاند. در کل اگر انتخاب شما لپتاپی با تاچ پد ضعیف باشد. باید همواره یک موس اکسترنال را همراه خود داشته باشید.
6- اتصالات:
همان طور که گفته شد ، یک لپتاپ از لحاظ فیزیکی دارای محدودیت است. لذا در بخش تعداد اتصالات نیز با یک کامپیوتر رومیزی قابل مقایسه نخواهد بود. پس در هنگام خرید باید با دقتی بالا بخش اتصالات لپتاپ را دنبال کنید. برای شروع بسیاری از لپتاپها دارای دو پورت USB هستند. حال اگر موس و پرینتر شما به لپتاپ متصل باشد. برای انتقال تصاویر خود از دوربین به لپتاپ باید یکی از آنها را جدا کنید. البته اگر لپتاپ مجهز به پورت کارتخوان باشد. این کار لازم نیست. به علاوه اکثر لپتاپهای امروزی دارای حداقل یک پورت USB 3.0 جهت انتقال سریعتر اطلاعات هستند.
لپتاپهای بزرگ حداقل مجهز به سه عدد پورت USB هستند. تعدادی که برای بسیاری از افراد کافی خواهد بود. از طرفی اکثر لپتاپهای امروزی فاقد درایونوری هستند. پس اگر به رایت کردن DVD و یا تماشا DVD علاقه دارید باید کمی بیشتر هزینه کرده و یک درایونوری اکسترنال را خریداری کنید. پورت USB 3.1 مدتی است که در برخی از لپتاپهای پرچمدار قرار میگیرد. پورتی مدل کوچکتر USB Type-C بوده و دارای سرعتی فوقالعاده در انتقال اطلاعات خواهد بود. به طور کلی داشتن یک پورت USB 3.1 و یک حافظه اکسترنال قدرتمند شاید کمی گران باشد اما بسیار مفید و ارزشمند است.
تقریبا تمامی لپتاپهای موجود در بازار از اتصال اینترنت بیسیم پشتیبانی میکنند. اما تمامی آنها دارای پورت Ethernet نیستند. و این موضوع شاید در سفر بیشتر به چشم آید. به عنوان مثال هتل محل اقامت شما اتصال اینترنت بیسیم مناسبی ندارد اما با به کارگیری کابل و اتصال آن به لپتاپ می توانید به شکلی سریع به فضای اینترنت متصل شوید. البته اگر لپتاپ شما دارای پورت Ethernet باشد.
تبدیل پورت Ethernet به USB نیز در بازار موجود است. اما باید این را نیز در نظر داشته باشید که برای استفاده از آن یک پورت USB را از دست خواهید داد. پس در کنار اتصال بیسیم ، پشتیبانی از پورت Ethernet نیز میتواند مهم باشد. بسیاری از لپتاپها دارای پورت رایج و کاربردی HDMI هستند. اما تنها برخی از مدلهای اداری لپتاپها از پورت قدیمی VGA برای اتصال به ویدئو پروژکتورها استفاده میکنند. البته تبدیل VGA به HDMI نیز در بازار و با هزینهای مناسب قابل خریداری است.
7 بازدهی:
تا به اینجا در رابطه با بخشهای قابل لمس لپتاپ صحبت کردیم. و امیدواریم یک تصویر جامع را در اختیار شما قرار داده باشیم. اما مهمترین بخش یک لپتاپ اجزاء داخلی و به طور کلی سختافزار آن است. اگر به دنبال یک لپتاپ ارزان قیمت هستید. حداقل رم 4 گیگابایت را در نظر داشته باشید. تا در هنگام باز کردن تبهای مختلف در مروگر با مشکلی مواجه نشوید. اگر کار شما به ویرایش ویدئو مربوط است. رم 8 گیگابایتی برایتان کافی خواهد بود. البته لپتاپهای امروزی و بعضا برخی از لپتاپهای ارزان قیمت نیز مجهز به رم 8 گیگابایتی هستند.
از طرفی یک رم با ظرفیت 8 گیگابایت شاید برای تجربهی بازیهای ویدئویی بهترین نباشد. اما قطعا کمک مفیدی برایتان خواهد بود. انتخاب پردازندهی مناسب کمی پیچیده خواهد بود. برای شروع شما باید یک پردازندهی Core i3 را مدنظر داشته باشید. تا در هنگام اجرای مرورگر و راه اندازی برنامههای اداری مشکی ایجاد نشود. از طرفی برای انجام کارهای نسبتا سنگین مانند ویرایش و کدگذاری تصاویر و ویدئوها یک پردازندهی Core i5 کافی میباشد.
لپتاپهای مجهز به پردازندهی Core i7 شاید گران باشند. اما فوقالعاده سریع بوده و بهترین عملکرد را از خود نشان میدهند. در کنار تعداد هستهی هر پردازنده ، فرکانس کاری آنها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا هرچه محدودهی فرکانس یک پردازنده بالاتر باشد. کارایی آن نیز افزایش یافته و از طرفی قیمت آن بالاتر خواهد بود. از طرفی برخی از لپتاپهای بازار مجهز به پردازندههای AMD هستند. در حال حاضر نیز دو مدل پردازندهی AMD A8 و A10 میتوانند گزینهای مناسب برای یک لپتاپ باشند.
8- گرافیک:
تمامی لپتاپها از یک پردازندهی گرافیکی یکپارچه که عمدتا تحت نام Intel HD Graphics شناخته میشود استفاده میکنند. این پردازندهی گرافیکی میتواند بازیهای سادهی سه بعدی را در تنظیمات پایین و یا متوسط اجرا کند. پس اگر در بخش بازیهای ویدئویی بسیار جدی هستید. باید لپتاپی را انتخاب کنید که مجهز به تراشهی گرافیکی یکی از برندهای Nvidia و یا AMD باشد.
بحث در مورد انتخاب بهترین کارت گرافیک ، کمی پیچیده بوده و تنها به شمارهی آنها خلاصه نخواهد شد. لذا باید برای بهترین انتخاب مقایسههای ویدئویی و یا نظرات دیگر کاربران را دنبال کنید. البته برخی از لپتاپها با هدف پوشش جامعهی بازیبازان عرضه شده و میتوانند بازیهای ویدئویی روز دنیا را در بالاترین سطح اجرا کنند. اما قیمت این نوع از لپتاپها بسیار بالاتر از مدلهای معمولی است. پس اگر به حافظهی داخلی لپتاپ اهمیت میدهید و نمیخواهید از آن برای نصب بازیهای مختلف استفاده کنید. پیشنهاد ما خرید یک لپتاپ استاندارد در کنار یک کنسول گیمینگ است.
9- عمر باتری:
در هنگام سفر ، ابعاد و وزن لپتاپ از اهمیت بالایی برخوردار است. هم چنین زمانی که در داخل اتومبیل و یا قطار هستید دسترسی به پریز برق نخواهید داشت. و در این حالت عمر باتری لپتاپ مهم بودن خود را نشان می دهد. به طور کلی لپتاپهای کوچک به لطف استفاده از صفحهنمایش کوچک و پردازندهی متوسط عمر باتری طولانیتری نسبت به لپتاپهای بزرگ خواهند داشت.
انتظار میرود که عمر باتری یک لپتاپ 15 اینچی بین 5 الی 7 ساعت باشد. و این مقدار برای لپتاپهای کوچک بین 8 الی 10 ساعت خواهد بود. همچنین عمر باتری برخی از لپتاپهای گران قیمت و با سختافزار قوی حدود 3 تا 4 ساعت است.
10- حافظه:
و در آخر ، بخش حافظه یکی دیگر از نکات قابل توجه در هنگام خرید لپتاپ است. تقریبا تمامی لپتاپها از یک هارددیسک به منظور ذخیرهسازی اطلاعات شما استفاده میکنند. پس ظرفیت این هارددیسک بسیار مهم خواهد بود.
برخی از لپتاپهای کوچک تنها دارای 32 گیگابایت حافظهی داخلی هستند. که این مقدار برای نصب ویندوز 10 و به روزرسانیهای آن نیز کافی نیست. پس توصیهی ما استفاده از یک لپتاپ با حداقل حافظهی داخلی 120 گیگابایت میباشد. این در حالی است که باید اکثر اطلاعات شخصی خود را در حافظهی ابری ذخیره کنید.
اگر از لپتاپ خود عمدتا در خانه استفاده میکنید. و آن را محلی جهت ذخیرهسازی عکسها و ویدئوها میدانید. خرید یک لپتاپ با ظرفیت 500 گیگابایت کافی است. این نوع از لپتاپها با به کارگیری مکانیزمهای جدید سرعت بالاتری در هنگام بوت داشته و فرمانهای شما را با سرعتی بالا راهاندازی میکنند. البته برخی دیگر از لپتاپهای گران قیمت بازار از هارد دیسک هایی پیشرفته بهره می برند. که نسبت به هارد دیسک های معمولی عملکردی متفاوت و بسیار بهتر خواهند داشت.
منبع: trustedreviews
ارسال پاسخ